Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Γνωρίστε τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές κολλεγίων λεσβιών, ομοφυλοφίλων, bixexual και transgender.




Η γνώση του να είστε ο εαυτός σας και η αντιμετώπιση της αντίληψης άλλων ανθρώπων για σας μπορεί να είναι δύσκολο για κανέναν. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτική ή σκληρή για φοιτητές που είναι λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι ή τρανσέξουαλ ( LGBT ). Στην πραγματικότητα, μπορούν να αντιμετωπίσουν μοναδικά προβλήματα όταν πρόκειται για την ψυχική υγεία. Οι φοιτητές LGBT που διακρίνονται μπορεί να αντιμετωπίσουν ή η πίεση που αισθάνονται από την οικογένεια ή την κοινότητά τους, μπορεί να τους θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο για συναισθηματικούς αγώνες υγείας όπως κατάθλιψη, άγχος, κατάχρηση ουσιών και ακόμη και αυτοκτονία.

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε σας αγωνίζεται με ζητήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα ή τις πιέσεις που δεν γίνονται αποδεκτά από την οικογένεια, τους φίλους ή την κοινότητα, είναι σημαντικό να μιλήσετε. Με την ανάπτυξη ισχυρών δεξιοτήτων αντιμετώπισης, τη δημιουργία ενός θετικού κοινωνικού δικτύου και την αναζήτηση βοήθειας εάν χρειαστεί, οι LGBT φοιτητές μπορούν να προστατεύσουν τη συναισθηματική τους υγεία κατά τη διάρκεια του κολλεγίου και πέραν αυτού.

Ξεπερνώντας το στίγμα

Τα LGBT άτομα που ασχολούνται με ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη ίσως πρέπει να αντιμετωπίσουν ακόμη περισσότερο το στίγμα λόγω διακρίσεων ή παρανοήσεων που σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους. Η αντιμετώπιση του πρόσθετου στίγματος μπορεί να επιδεινώσει τις συνθήκες ψυχικής υγείας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ξεπεραστεί το στίγμα:

• Περιπλανηθείτε με υποστηρικτικούς ανθρώπους . Ελέγξτε αν η πανεπιστημιούπολη σας έχει ομάδες για φοιτητές LGBT . Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βρείτε ανθρώπους που μπορούν να σχετίζονται με αυτό που περνάτε.

• Ζητήστε βοήθεια . Αν αντιμετωπίζετε τη θλίψη, το άγχος ή το άγχος που παρεμβαίνει στην ικανότητά σας να κάνετε τα πράγματα και να ζήσετε μια εκπληκτική ζωή, κάντε ένα ραντεβού με έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας στην πανεπιστημιούπολη. Είναι το πρώτο βήμα προς το να αισθάνεσαι καλύτερα.

• Θυμηθείτε ότι δεν έχει καμία σχέση με σας . Η κοινωνία δημιουργεί και διαιωνίζει το στίγμα για πολλές ομάδες. Θυμηθείτε ότι οι αντιδράσεις των άλλων για τη σεξουαλική σας ταυτότητα ή τον προσανατολισμό σας δεν είναι δικό σας λάθος και μην πείτε τίποτα για το άτομο που είστε.

• Συμμετοχή σε ομάδα υπεράσπισης . Για να καταπολεμήσετε περαιτέρω το στίγμα, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να συμμετάσχετε σε ομάδα ψυχικής υγείας ή LGBT στην πανεπιστημιούπολη.

Βοηθώντας τον φίλο σας

Αν έχετε έναν φίλο που σας είπε για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή / και τους συναισθηματικούς αγώνες υγείας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τις υποστηρίξετε. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις.

• Ακούστε και συναισθήστε . Μπορεί να αντιμετωπίσετε μια ποικιλία συναισθημάτων - όπως σύγχυση, έκπληξη και θλίψη - όταν ανακαλύπτετε το σεξουαλικό προσανατολισμό ενός φίλου ή συναισθηματικά θέματα υγείας. Αυτό πρέπει να αναμένεται. Πρόκειται για φυσιολογικές απαντήσεις. Όταν τους μιλάτε, μην διακόψετε και παραμείνετε ανοικτοί σε αυτό που λένε. Αποφύγετε να τους κρίνετε και προσπαθήστε να βάλετε τον εαυτό σας στα παπούτσια τους.

• Να εκπαιδευτείτε . Μάθετε περισσότερα για τις ψυχικές ασθένειες και τις ανησυχίες που μπορεί να έχουν τα LGBT άτομα. Αυτό σας βοηθά να καταλάβετε καλύτερα τι περνά ο φίλος σας και να ξέρετε πώς να τα βοηθήσετε.

• Προκλήστε το στίγμα . Προσπαθήστε να μην κάνετε υποτιμητικά σχόλια σχετικά με τα LGBT άτομα. Ακόμα και αστεία περαιτέρω στερεότυπα και στίγμα. Και μιλάω όταν άλλοι κάνουν σχόλια ή αστεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Συνολικές προβολές σελίδας

Popular Posts

Blog Archive

Από το Blogger.

Copyright © Δωρεάν Φωτο Αγγελίες lgbt | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com